world map
contacts
home page

Separator NOCK

Separator NOCK

  • przeznaczony do oddzielania wody z odpadów produkcyjnych
  • możliwość wykorzystania suchej masy w biogazowni
  • oszczędności za utylizację odpadów

Mauting – ryb

Czeska  firma Mauting powstała w 1992 roku . Od samego początku główną dziedziną jej działalności była produkcja komór do obróbki termicznej mięsa i ryb.

Urządzenia Mauting swoją jakością odpowiadają wszystkim aktualnie obowiązującym wymaganiom w zakresie eksploatacji zgodnie z normami UE. Wiele rozwiązań technicznych chronionych jest patentem.

Na chwilę obecną firma Mauting należy do największych producentów komór na świecie. Są to produkty bezkonkurencyjne jeśli chodzi o współzależność cena – jakość.

Zakres produkcji obejmuje komory :   UKM 210X – komory z centralnym wentylatorem Są przeznaczone do wędzenia wszystkich ryb na zimno i gorąco. Obróbkę można prowadzić na wisząco i na siatkach.
Są szczególnie polecane do wędzenia łososia na zimno na siatkach. Możliwość załadunku 22 półek na jednym wózku.


  UKMH 200X – Komory z horyzontalną cyrkulacją powietrza z wentylatorem nad każdym wózkiem. Są  przeznaczone do wędzenia wszystkich ryb na zimno i gorąco wyłącznie na siatkach. Możliwość załadunku 18 półek na jednym wózku
  UKM 200X – Komory z wentylatorem nad każdym wózkiem Są polecane do wędzenia wszystkich ryb na zimno lub gorąco. Obróbkę można prowadzić na wisząco lub na 10 siatkach.
  Komora standardowego suszenia białej ryby  KMS W komorze można uzyskać straty do 6% na dobę. Maksymalny załadunek 250 kg na 1 wózek.
 
Komora do szybkiego suszenia białej ryby KMRS W komorze można uzyskać straty do 25% na dobę. Maksymalny załadunek 250 kg na 1 wózek.  

  Komory defrostacji zamrożonych bloków ryby Maksymalny załadunek na standardowy wózek wędzarniczy 375 kg (5 półek na wózku), czas rozmrażania 12 godzin do 00C w centrum bloku.   http://www.mauting.com